✓ Volledig duurzame en eerlijke sportkleding

✓ Altijd gratis verzending

Gemiddelde beoordeling: ★★★★★

Vegan sportkleding

vegan sportkleding van pure sportswear

Alle sportkleding van Pure Sportswear is 100% veganistisch. Op deze pagina vertellen we daar graag over.

Wat is veganisme?

Veganisme is een manier van leven waarbij het gebruik van dierlijke producten wordt vermeden. Het gaat verder dan vegetarisch waarbij het gaat om het eten van dieren.

Een veganist gebruikt helemaal geen dierlijke producten. Dus het eten van eieren, waarvoor de kip niet is geslacht, of het dragen van leren schoenen, waarbij de koe niet gegeten wordt, doet een veganist niet.

Wat is veganistische kleding?

De definitie van veganistische kleding is: kleding die is geproduceerd zonder daarbij dieren te schaden. Het gaat dus verder dan het gebruik van dierlijke materialen zoals leer. Dieren mogen in zijn geheel niet het slachtoffer zijn van het kledingstuk. Een goed voorbeeld hiervan zijn dierproeven.

this tshirt was tested on animals it didnt fit

Onze veganistische keurmerken

Alle sportkleding van Pure Sportwear is 100% vegan. Onze organisatie is goedgekeurd door:

logo bont voor dieren veganistische sportkleding

Bont voor Dieren

De Bont voor Dieren zet zich in voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. Zij overtuigen consumenten, politici, modeontwerpers en winkels ervan dat de bontindustrie ethisch onverantwoord is en kenmerkt zich door dierenleed. 

Pure Sportswear is op hun website opgenomen op de Bont Vrij Lijst.

vegan sportkleding peta approved

PETA

People for the Ethical Treatment of Animals is met 2 miljoen leden de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. Zij beschermen dieren door het geven van voorlichting aan policiti en consumenten. Ook voeren ze regelmatig actie.

Pure Sportswear is PETA approved.

vegan sportkleding fur free logo

Fur Free Retailer

Fur Free Retailer is actief in 25 landen en ISO gecertificeerd. Zij zijn het grootste verzamelplatform voor retailers die zich inzetten voor het ethisch omgaan met dieren. Hiermee kunnen consumenten betere keuzes maken. 

Pure Sportswear is trotse Fur Free Retailer.

 

 

Onze veganistische sportshirts

Al onze sportshirts zijn 100% vegan. Daarnaast zijn ze volledig duurzaam gemaakt van gerecycled polyester en garanderen we dat er geen enkele vorm van kinderarbeid heeft plaatsgevonden. Klik op een model naar keuze voor meer informatie.

Op deze pagina vertelden we je graag over het veganistische aspect van onze sportshirts. Wist je dat deze sportkleding ook volledig ecologisch en biologisch is? Lees hierover op onze pagina over biologische sportkleding.

Meer van dit soort artikelen?

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor de (maandelijkse) Pure Sportswear nieuwsbrief. Beter voor jezelf én voor jouw omgeving!