✓ Volledig duurzame en eerlijke sportkleding

✓ Altijd gratis verzending

Gemiddelde beoordeling: ★★★★★

Redenen om te gaan sporten: 5 verrassende voordelen

redenen om te gaan sporten

Redenen nodig om te sporten? Ze zeggen dat het goed is voor je. Maar waarom dan? Je hoort en leest overal dat sporten helpt bij het verliezen van een paar kilootjes, maar wat doet een uurtje sportschool of hardlopen nou eigenlijk écht voor je lichaam en gezondheid? In dit artikel lees je vijf (verrassende) voordelen van sporten.

Voordeel 1: Sporten is goed voor het geheugen

We hebben allemaal wel eens dat ons geheugen ons in de steek laat. Goed nieuws: sporten draagt bij aan een beter geheugen. Dit is op een eenvoudige manier te verklaren: sporten verbetert de bloedsomloop en daarmee de bloedtoevoer naar de hersenen. Dit resulteert in een beter geheugen. Dus trek je hardloopschoenen maar aan als je klaar bent met dat gatenkaas geheugen!

Lees verder: binnen of buiten sporten?

Voordeel 2: Look good, feel good

Iedereen zegt het en het klopt ook, van sporten ga je beter in je vel zitten. Wanneer je even in een dipje zit, ga sporten! Studies hebben uitgewezen dat sporten een goede manier is om vrolijker door het leven te gaan.

Dit komt omdat tijdens de activiteit het stofje Endorfine in de hersenen wordt aangemaakt (ook wel gelukshormoon genoemd). Dit zorgt voor een opgewekt gevoel. Daarnaast blijkt dat mensen die regelmatig aan sport doen een beter zelfbeeld hebben. Hierbij schijnt vooral de frequentie van het bewegen van invloed te zijn: mensen die drie keer per week sporten blijken lekkerder in hun vel te zitten dan degenen die dit één keer per week doen.

Voordeel 3: Kampioen spijsvertering

Een ander voordeel van sporten is dat het de spijsvertering bevordert. De spieren van het spijsverteringskanaal kunnen namelijk wel een beetje beweging gebruiken. Wanneer je beweegt, en dit is vooral bij krachttraining, wordt alles sneller getransporteerd en zorgt de spiermassa ervoor dat de stofwisseling erop vooruitgaat. Dus aan de ene kant verbrand je met je workout calorieën, maar daarbij verbrand je ze dus ook sneller. Als je dan stiekem eens keer een wat extra eet maakt dat dus niet zo veel uit =)

Voordeel 4: Forever 21

Het beste anti-verouderingsmiddel blijkt toch echt intensief bewegen te zijn. Je kan het een beetje vergelijken met je geheugen: beweging zorgt dat de bloedstroom wordt gestimuleerd zodat de huid meer zuurstof krijgt. Doordat je zweet worden ook de afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast is gebleken dat door regelmatig te bewegen de huid wordt gestimuleerd meer collageen aan te maken met als resultaat dat er minder snel rimpels zullen ontstaan. 

Voordeel 5: Stress?

Een van de belangrijkste punten van lekker even sporten is misschien wel mentaal. Je kunt je hoofd even helemaal leeg maken. Door lekker een paar kilometer te gaan hardlopen of een uurtje in de sportschool aan de slag te gaan verminder je je stressgehalte en kan je alle negatieve energie laten gaan. Voor sommigen is een sportsessie het ideale moment om zaken op een rijtje te zetten en zo tot nieuwe inzichten te komen. Zo kan je van een minder positieve dag toch nog iets moois maken!

Daarbij werkt sporten verslavend en we willen er steeds meer van. Het gaat dus om het beginnetje. Als je eenmaal bezig bent wordt het vanzelf makkelijker!

Dus waar wacht je nog op?

Meer van dit soort artikelen?

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor de (maandelijkse) Pure Sportswear nieuwsbrief. Beter voor jezelf én voor jouw omgeving!

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!