Gratis bomen planten.. Door te shoppen?

Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Het kan echt! In onze nieuwste blog leggen we dit graag aan je uit.

Opkomst van de groene lifestyle

Duurzaam en groen bezig zijn is hot. Duurzaamheid is nu veel breder dan dat het vroeger was. Het zijn niet meer enkel de “geitenwollen sokken dragers” die hun regenwater recyclen. Ook zijn het niet meer enkel de hipsters in de grote steden die plastic vermijden. 

Duurzaamheid is overal. Iedereen is er mee bezig. Of je nu je afval scheidt of een elektrische auto rijdt, iedereen begrijpt de noodzaak van een groene lifestyle. Sterker nog, de meeste mensen die je er naar vraagt vinden het nog leuk om er mee bezig te zijn ook!

De groei in (duurzaam) online shoppen

Jij houdt ongetwijfeld van online shoppen. Met jou nog vele miljoenen Nederlanders. Niet voor niets stijgen de online uitgaven al jaren enorm. Een van de grootste stijgers hierin zijn de “groene” aankopen. Duurzame merken en webwinkels worden steeds beter gevonden.

Natuurlijk zijn wij ontzettend blij met die trend! Helaas is online shoppen vaak niet erg milieubewust. Zelfs niet als je duurzame producten koopt. Jouw bestelling moet van een magazijn, met een vrachtwagen, naar een magazijn van de bezorgdienst. Vanaf de magazijnen van de bezorgdienst gaan er dagelijks honderden busjes de dorpen en steden in om alle online bestellingen te bezorgen.

Stel nu dat er een manier was om, met online shoppen, juist bij te dragen aan het milieu. Onmogelijk? We vertellen je graag over TreeClicks.

TreeClicks

Wat is het?

De naam geeft het goed weer: bomen door te klikken. Treeclicks is een browserextentie, een soort plugin voor je browser. Als je vervolgens je normale online shopping doet, ontvangt TreeClicks hiervoor een vergoeding van de webwinkel. Van deze vergoeding plant TreeClicks bomen.

Per jaar wordt in Nederland 25 miljard euro uitgegeven. Stel je eens voor hoeveel bomen er voor dat geld geplaatst  kunnen worden!

Waarom bomen?

Je hoort erover op het nieuws: er worden bomen gekapt in de Amazone. Veel bomen. Dit lijkt misschien een ver van je bed show, maar ontbossing is een groot probleem wat ons allemaal aangaat. Bomen zijn essentieel voor ons bestaan op aarde. Ze produceren zuurstof en dragen effectief bij tegen de opwarming van de aarde. En het tempo waarin er wereldwijd wordt gekapt is alarmerend.

Ook de oprichters van TreeClicks zagen dit probleem. Zij begrepen ook dat er al voldoende organisaties zijn die op de traditionele manier helpen: geld inzamelen met acties. Daarom bedachten zij deze creatieve oplossing!

TreeClicks in een notendop

Installeer de plugin. Deze is beschikbaar voor Chrome en Firefox.

Shop bij meer dan 10.000 webwinkels, zoals je altijd al deed. Kijk hier voor een overzicht van alle deelnemers.

Het kost jou niks, de winkelprijzen blijven hetzelfde. Maar TreeClicks ontvangt hiervoor een fee van de webwinkels.

TreeClicks plant nieuwe bomen voor dit ontvangen geld.

TreeClicks is volledig transparant: het is inzichtelijk voor iedereen hoeveel bomen er al zijn aangepland!

Dus: installeer de browser extensie en doe mee!

Overtuigd? Of wil je graag zelf even kijken op de website van TreeClicks? Klik hier om naar hun website te gaan.