Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de meest gestelde vragen, en hun antwoorden, verzameld. Er is een splitsing gemaakt naar:

Mocht je iets anders willen weten, wat dan ook, laat het ons dan weten. Helemaal onderaan de website vind je onze contactgegevens.

Klantenservice informatie

We streven er naar om jouw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Normaal gesproken is dit binnen twee werkdagen na bestelling. Vaak is dit wel sneller, maar we kunnen één werkdag niet altijd garanderen. Omdat het pakketje door de brievenbus past, hoef je er in ieder geval niet voor thuis te blijven!

Jazeker! Bij iedere bestelling krijg je van ons een Track&Trace code van PostNL. Zo kun je precies volgen waar jou bestelling is en wanneer deze bij jouw thuis wordt verwacht.

Op dit moment kun je gebruik maken van iDeal, Paypal en een handmatige bankoverschrijving. Binnenkort voegen we daar een creditcard- en achterafbetaling als mogelijkheid aan toe. Dit hopen we voor het einde van het jaar geregeld te hebben.

Natuurlijk! Vul even dit retour formulier in en stuur het artikel naar ons terug. Zodra we deze hebben ontvangen gaan we gelijk voor je aan de slag en kun je snel genieten van een perfect zittend shirt!

We zouden het jammer vinden als je een artikel niet meer wilt hebben, maar dit is natuurlijk mogelijk. Vul daarvoor even dit retour formulier in en stuur het naar ons terug. Terugbetaling vindt op dezelfde manier plaats als jouw betaling aan ons. Je hoeft dus geen betaalgegevens in te vullen. Het is niet verplicht, maar we zouden daarnaast graag horen waarom je het product retour stuurt.

Pure Sportswear streeft naar de hoogste kwaliteitseisen. We durven dan ook 100% garantie te geven. Is er iets mis, laat het ons weten via mail of Whatsapp (hallo@puresportswear.nl of 0616051515). We beloven je dat we het oplossen.

We hebben gemerkt dat de shirts groter uitvallen dan we gewend zijn. Bepaal de juiste maat aan de hand van onze maattabel. Hier zijn de afmetingen van de shirts in weergegeven. Vergelijk ze met een shirt dat goed zit en je weet zeker dat je de juiste maat bestelt.

Dat zou jammer zijn! We proberen de voorraad altijd zo goed mogelijk bij de houden, maar het kan helaas gebeuren dat er iets uitverkocht raakt. Neem even contact op via e-mail of whatsapp (hallo@puresportswear.nl of 0616051515) zodat we je kunnen aangeven wanneer het artikel weer op voorraad komt.

Ai, dat is niet de bedoeling. Neem even contact op via e-mail of Whatsapp (hallo@puresportswear.nl of 0616051515) om het op te lossen! Vermeld in je bericht even de code en de foutmelding die je krijgt bij invoeren. Bedankt!

Vragen over duurzaamheid

Er zijn vele definities van “duurzaam” in de omloop, maar wij sluiten ons aan bij de manier waarop de Wereldcommissie voor Milieu en Ontwikkeling het omschrijft: “de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom: de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Bij duurzame processen kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.

PureSports vertaald bovenstaande visie van duurzaamheid door in alle producten en processen. Van onze producten zijn de stof, garen en het label volledig gemaakt van gerecylde materialen. Door post-consumer polyster te recycelen voorkom je niet alleen dat dit in de natuur terecht komt, maar bespaar je ook nog eens enrom veel energie, water en CO2-uitstoot in vergelijking met het produceren van polyster vanuit grondstoffen (peutroleum).

Dit alles wordt gedaan in Amerika en Nederland. Hier is zowel de kwaliteit van het product als het proces goed te controleren. Het resultaat zijn goede arbeidsvoorwaarden; een veilige omgeving en een goed loon voor werknemers.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn leidend bij PureSports. We bewijzen dat duurzaamheid niets hoeft af te doen de kwaliteit. We begrijpen ook dat het misschien lastig te geloven is dat gerecyled materiaal net zo goed presteert als materiaal dat is gemaakt uit grondstoffen (en voor het eerst wordt gebruikt). Nu komt het mooie: het is hetzelfde materiaal. Precies dezelfde samenstelling. Beiden zorgen voor een goede vochtwegvoer en drogen snel. Zoals een goed sport shirt moet doen dus.

Als je bij ons een shirt bestelt komt deze per post naar je toe. Het shirt moet goed verpakt zijn om schoon en veilig aan te komen, maar natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk. Daarom gebruiken we enkel verzendzakken van gerecycled plastic (en die overigens ook weer goed te recyclen zijn). Daarnaast beperken we karton en papierverbruik. Waar we dit toch gebruiken is dit ofwel met een FSC-keurmerk (wat staat voor verantwoord bosbeheer) en/of van gerecycled materiaal.

Iets versturen per post is natuurlijk kan natuurlijk nooit goed zijn voor het milieu. Wel kan het zo milieu vriendelijk mogelijk. Daarom wordt voor zowel de verzending van de producten naar ons als van ons naar jou de CO2 uitstoot gecompenseerd.

Wees je er als nog altijd bewust van wat je besteld. Je kan retourneren voorkomen door in één keer de juiste maat te bestellen. Gebruik daarvoor de maattabel onderaan de productpagina’s.

Vragen over Pure als organisatie

We vinden het belangrijk om goed en op verschillende manieren bereikbaar te zijn. Deze manieren hebben we verzameld op deze pagina.

Niemand van ons beweert dat we het 100% goed doen, los van onze intentie. We doen wat goed voelt en staan hier achter.

Dat betekent niet dat we geen dingen over het hoofd zien. Het kan altijd beter. Mocht jij weten hoe, een idee of een suggestie hebben, hoe klein dan ook, laat het dan alsjeblieft weten. Samen komen we namelijk veel verder.

Leuk dat je het antwoord op deze vraag wilt weten 🙂 Op deze pagina lees je alles over Pure Sportswear.