Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de meest gestelde vragen, en hun antwoorden, verzameld. Mocht je iets anders willen weten, wat dan ook, laat het ons dan weten. Hier vind je onze contactgegevens.

Zocht je informatie over verzenden, retourneren en betalen? Dit staat op de pagina klantenservice.

Vragen over duurzaamheid

Er zijn vele definities van “duurzaam” in de omloop, maar wij sluiten ons aan bij de manier waarop de Wereldcommissie voor Milieu en Ontwikkeling het omschrijft: “de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom: de aarde zo gebruiken dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Bij duurzame processen kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen.

Pure Sportswear vertaalt bovenstaande visie van duurzaamheid door in alle producten en processen. Van onze producten zijn de stof, garen en het label volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Door post-consumer polyester te recyclen voorkom je niet alleen dat dit in de natuur terecht komt, maar bespaar je ook nog eens enorm veel energie, water en CO2-uitstoot in vergelijking met het produceren van polyester vanuit grondstoffen (petroleum). Hoe dit precies gedaan wordt lees je op de pagina over duurzame sportkleding.

Dit alles wordt gedaan in Amerika en Nederland. Hier is zowel de kwaliteit van het product als het proces goed te controleren. Het resultaat zijn goede arbeidsvoorwaarden; een veilige omgeving en een goed loon voor werknemers. 

De combinatie van Kwaliteit en Duurzaamheid is leidend bij Pure Sportswear. We bewijzen dat duurzaamheid niets hoeft af te doen de kwaliteit. We begrijpen ook dat het misschien lastig te geloven is dat gerecycled materiaal net zo goed presteert als materiaal dat is gemaakt uit grondstoffen (en voor het eerst wordt gebruikt). Nu komt het mooie: het is hetzelfde materiaal. Precies dezelfde samenstelling. Beiden zorgen voor een goede vochtwegvoer en drogen snel. Zoals een goed sport shirt moet doen dus.

Als je bij ons een shirt bestelt komt deze per post naar je toe. Het shirt moet goed verpakt zijn om schoon en veilig aan te komen, maar natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk. Daarom gebruiken we enkel verzendzakken van gerecycled plastic (en die overigens ook weer goed te recyclen zijn). Daarnaast beperken we karton en papierverbruik. Waar we dit toch gebruiken is dit ofwel met een FSC-keurmerk (wat staat voor verantwoord bosbeheer) en/of van gerecycled materiaal.

Iets versturen per post is natuurlijk kan natuurlijk nooit goed zijn voor het milieu. Wel kan het zo milieu vriendelijk mogelijk. Daarom wordt voor zowel de verzending van de producten naar ons als van ons naar jou de CO2 uitstoot gecompenseerd.

Wees je er als nog altijd bewust van wat je besteld. Je kan retourneren voorkomen door in één keer de juiste maat te bestellen. Gebruik daarvoor de maattabel onderaan de productpagina’s.

Vragen over Pure als organisatie

We vinden het belangrijk om goed en op verschillende manieren bereikbaar te zijn. Deze manieren hebben we verzameld op deze pagina.

Niemand van ons beweert dat we het 100% goed doen, los van onze intentie. We doen wat goed voelt en staan hier achter.

Dat betekent niet dat we geen dingen over het hoofd zien. Het kan altijd beter. Mocht jij weten hoe, een idee of een suggestie hebben, hoe klein dan ook, laat het dan alsjeblieft weten. Samen komen we namelijk veel verder.

Leuk dat je het antwoord op deze vraag wilt weten 🙂 Op deze pagina lees je alles over Pure Sportswear.

Dat klopt. We zijn begonnen met een dames en een heren sportshirt. Voor ons wat dit erg spannend, maar gelukkig zijn de reacties zeer positief! Inmiddels hebben hebben we dit shirt dan ook in een extra kleur. Nu kun je dus kiezen!

Daarnaast zijn we druk bezig met het uitbreiden van het assortiment. Een sportbroek zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn! Wil je hiervan als eerste op de hoogte zijn? Laat dan even je e-mail adres achter, helemaal onderaan de website (footer).

Jazeker! Op de pagina over teamkleding vind je hier meer informatie over.

We werken graag samen met kledingwinkels, zowel online als offline. Er zijn hier meerdere mogelijkheden voor. Laat even je gegevens achter op de business to business pagina, dan nemen we contact op!