Duurzame sportkleding?

Duurzame sportkleding?

We noemen het niet voor niets Pure. De sportkleding is volledig duurzaam, gemaakt van enkel gerecyclede materialen waarbij rekening houden met mens en milieu op de eerste plaats staat. Het is een heerlijk, kwalitatief, high-end sportshirt, maar dan volledig eerlijk. Super duurzaam natuurlijk, maar hoe kan dit dan precies?

plastic flessen recyclen tot sportkleding

Het recycle proces

Een groot aantal flessen zijn geschikt voor onze producten omdat ze van dezelfde samenstelling zijn als de polystervezels in sportkleding. Door de technische jongens onder ons polyethyleentereftalaat genoemd, maar bij de meeste mensen  bekend als RPET. Hoe worden deze flessen vervolgens verwerkt tot jouw favoriete shirt?

Na het reinigen worden de flessen vermalen tot stukjes, deze noemen we flakes. Deze flakes worden op kleur gesorteerd en nogmaals gereinigd. Daarna worden ze verhit en omgesmolten tot korrels. Deze korrels vormen de basis voor allerlei nieuwe producten. Voor kleding worden ze tot draden gesponnen waarmee vervolgens de stof kan worden geweven.

Verf & Garen

De geweven stof wordt vervolgens in de juiste kleuren geverfd. Alle gebruikte verf en inkt is gecertificeerd op gebied van veiligheid. Dit houdt onder andere in dat er geen giftige en kankerverwekkende stoffen in de materialen en in het proces worden gebruikt. Daarnaast is belangrijk dat er in de inkt geen hormoon-ontregelende stoffen zitten.

De producent van onze garen heeft het begrepen. Het product is gemaakt van 100% gerecyclede materialen wat enorm veel grondstoffen en energie scheelt. Daarbij heeft het bedrijf en de hele keten moraliteit en transparantie als uitgangspunt. En natuurlijk niet onbelangrijk: het garen is van zeer hoge kwaliteit voor het leveren van topprestaties.

garen voor duurzame sportkleding
het eerlijke label voor puresportswear

Het label

De finishing touch, maar ook hier geen concessies. De Nederlandse fabrikant gebruikt voor onze labels enkel duurzame materialen, geen giftige componenten en produceert extreem energiezuinig. Daarnaast wordt afval hergebruikt en hebben de labels een Oeko-Tex 100 keurmerk.

Eerlijke arbeid

Natuurlijk bestaan er machines, maar uiteindelijk zijn het de mensenhanden die kleding mogelijk maken. Pure vindt het onacceptabel dat mensen worden misbruikt voor hun handen en zet zich scherp af tegen kinderarbeid, sweatshops en slechte werkomstandigheden.

In plaats daarvan vindt het volledige productieproces, van het recyclen van de fles tot het verven van de stof, plaats in Amerika. Hier wordt gewerkt onder zeer veilige en goede werkomstandigheden en ontvangen werknemers een goed loon voor hun arbeid. Heel normaal toch eigenlijk?

geen kinderarbeid maar eerlijk loon

Benieuwd naar het resultaat? Check het in onze webwinkel!